Gudstjänst

Gudstjänsten är till för dig, oavsett om du är van att gå till kyrkan och har en tro eller inte. Vi är en varm och utåtriktad församling, och hoppas verkligen att du ska trivas hos oss.

Såhär ser en vanlig söndag ut hos oss:

16:00 Gudstjänsten börjar och någon hälsar alla välkomna. Sedan sjunger vi några lovsånger tillsammans. Vi tar upp en frivillig kollekt, någon kanske delar en berättelse från sitt liv, och en gång i månaden firar vi nattvard. Mitt i gudstjänsten hålls en predikan, då någon av våra pastorer, en gästpredikant eller någon annan av våra medlemmar talar utifrån Bibeln. Efter predikan sjunger vi fler sånger tillsammans och möjlighet finns för den som vill få förbön (att någon ber för dig), tända ljus eller skriva ner sitt böneämne på en lapp. I slutet av gudstjänsten ber vi tillsammans för dom lappar med böneämnen som kommit in.

Välkommen hem till oss i Hedvigslundskyrkan!

Livsgrupp

Livsgruppen är en del av församlingslivet och fungerar som ett forum där alla får en plats.
Livsgruppen utgör vår grund att leva ut missionsbefallningen (Matt. 28:18-20) och är ett sätt att förankra församlingsutvecklingen.

Den lilla gemenskapen i livsgruppen är viktig för att bygga nära relationer, be för och med varandra och tillsammans växa vidare som kristna där Jesus är i centrum. Tillfälle ges att utveckla sin Gudsrelation och upptäcka sina gåvor. Varje grupp är unik, men för alla ingår gemensam bön, samtal, bibelläsning och lärjungaskap.

Alla är välkomna till en livsgrupp oavsett om du är medlem eller inte, så tveka inte att kontakta oss

Barn

Vi vill vara en församling för alla generationer, och barnen är vår framtid! För oss är det viktigt att du kan känna dig trygg med att lämna ditt barn i kyrkan medan du går på gudstjänst. Lika viktigt är det att barnen trivs och har roligt! Vi har flera aktiviteter som händer under veckorna, kika gärna in!

Vill du veta mera? Kontakta oss, eller kom och besök oss en söndag!
SMASH för barnen varje söndag.

Ungdom

Vårt ungdomsarbete riktar sig till dig som är 13-19 år. Vi har massor av sköna aktiviteter där gemenskapen och Jesus står i centrum. Hjärtat i  verksamheten är ungdomssamlingar på fredagar – Re:Act. Följ oss @reactgavle på Instagram och Snapchat för att se vad som händer varje vecka!
Du kan även kontakta vår Ungdomspastor Samuel Nilsson.

Unga Vuxna

Vi har startat upp en facebookgrupp för unga vuxna, där vi kommer lägga upp lite olika events och bjuda in till gemenskap för studenter och andra unga vuxna.

Du är när som helst välkommen till kyrkan som ligger precis vid högskolan. Vi har en fantastisk studiemiljö, gratis WiFi och ett café där du kan plugga.

Vill du engagera dig i kyrkans verksamhet med social verksamhet, med barn eller ungdomar, så hör av dig till oss! Vi har bland annat en ungdomsverksamhet som omfattar cirka 80 unga plus ledare som har egna träffar varje fredag, och en stor ungdomskonferens i september.

Vissa onsdagar har vi en livsgrupp som samlas för bön, samtal, lovsång och fika. Perfekt för att lära känna nya och dela livet tillsammans! Kontakta oss här!

Vill du ha någon att prata med om studiestress, relationer, om livet känns tungt, att bli vuxen eller om tro, så kontakta oss för själavård

Senior

Varannan måndag 14:00-16:00 har vi Mötesplats Hedvig för daglediga (Undantag Onsdag 11 oktober). Det är ett tillfälle att lära känna nya människor, fika, lyssna på musik och göra en meningsfull aktivitet som “Alla kan sjunga” – kör, Skaparverkstad, Skriv och Fota,

Höstens datum är mån 25 sept, onsd 11 okt, mån 23 okt, mån 6 nov, mån 20 nov, mån 4 dec och mån 18 dec.

Mission

Församlingens missionsstrategi grundas i missionsbefallningen och har sin utgångspunkt i vår vision att alla folkslag, kulturer, generationer och samhällsgrupper måste få en rimlig chans att tacka ja till Jesus Kristus, Guds Son.

Vi vill ställa oss till Guds förfogande för att under den Helige Andes kraft och ledning sprida Guds rike i Gävleborg, Sverige och tills jordens ände. Genom bön, personlig engagemang och ekonomisk stöd vill vi vara en del av Guds globala församling som når nya människor och nya områden med de glada nyheterna om Jesus Kristus.

Vårt missionsarbete består av fyra delar

  1. Nå de onådda
  2. Rusta de nådda
  3. Stödja de behövande
  4. Inspirera de kallade

Sport

Hedvigslundskyrkan är bland många Gävlebor känd som Hedvigslundshallen. Det är en fullstor idrottshall där vi spelar innebandy, pickleball, spikeball, badminton, dodgeball m.m. Här har vi även bollek för de mindre samt gympa för de äldre

Vi har något för alla och önskar att fler upptäcker glädjen i sporten och gemenskapen.

Omsorg

En viktig del av det vi gör som församling är att ge vidare den kärlek vi upplevt från Gud till medmänniskor som på olika sätt är i behov. Behoven kan vara både praktiska som andliga, inget behov är för stort eller smått. På samma sätt som en familj vill stötta varandra genom livets olika skeenden. I vårt omsorgsarbete kan du både ta emot omsorg samt uppleva glädjen att ge det till andra. Vi har även samarbete med andra volontär organisationer som Lyfta och Matakuten.